Wij een Vzw Casa di Mauro, een leefboerderij voor mensen met een beperking in Kontich. Een warme en huiselijke plek waar 8 buitengewone mensen samen wonen en werken met inwonende begeleidster.

Wij krijgen geen subsidies van de overheid, dus regelmatig organiseren wij zelf een geldinzamelactie.

Dit jaar (eigenlijk vorig jaar al) hebben we MEMORY FOR LIFE georganiseerd. We hebben 24 top illustratoren gevonden die voor ons 2 tekeningen hebben gemaakt met als thema kapsels.
Ook Jurgen Addiers (papa van Feliz en Christophe) heeft deelgenomen, hij heeft de prachtige Cover gemaakt.

Van die 24 tekeningen hebben we een Memory speldoos laten maken.

Dit gezelschapsspel wordt verkocht aan 20 euro per stuk. Het is niet alleen een leuk cadeau voor de Sint of onder de kerstboom, het is ook een Collectors Item.

De volgende illustratoren hebben oa meegewerkt: Chrostin, Arnoleon, Ingrid Godon, Geert Vervaeke, Annemie Berebrouckx, Jurgen Addiers ….

De originele tekeningen die worden woensdag 15 december om 19.30 geveild op RBTHC.

Zondag 12 december kunnen de tekening nog bewonderd worden op de tentoonstelling van 10 tot 19 uur op RBTHC.

Iedereen welkom!

Voor meer info:

Alvast bedankt.

Warme groeten

Lieve - 0472/52.70.81

Beste clubleden, 

De eerste ploeg van Beerschot lanceert een champagne verkoop van de enige echte Dom Béerignon!

Na een jaar zònder - willen we graag nog eens op buitenlandse stage trekken en hiervoor hebben we jullie hulp nodig. 

Aangezien we nog wat punten moeten inhalen is deze voorbereiding stage broodnodig voor onze tweede helft van het seizoen.

Geef toe, onze Cuvée, Dom Beerignon, die een Blanc de Blancs (100 % Chardonay van premier cru is), is hét ideale eindejaarscadeau of aperitief voor de feesten! 

Er is geen betere manier om het nieuwe jaar feestelijk en smaakvol in te zetten dan met Dom Béerignon.

€20 euro per fles of per kist met 5+1 gratis ! 

Smaakt naar meer?

 

Mail je bestelling door naar info@beerschot.org of contacteer de spelers rechtstreeks. 

Als gevolg van ‘last minute’ ophelderingen verschaft door de overheden en de bevoegde instanties van de verschillende gewesten, moeten wij helaas aanvullende informatie verschaffen ter correctie van onze mededelingen van gisteren betreffende de controle van het Covid Safe Ticket.

Hieronder de punten waar wijzigingen zijn in gebeurd (in het rood) ten opzichte van wat wij gisteren hebben meegedeeld (e-mail hieronder):

VLAAMSE GEWEST

 • De CST-controle is verplicht vanaf 12 jaar en 2 maanden.
  • De eerder meegedeelde leeftijd van 16 jaar geldt enkel voor de toegang tot fitnesscentra en horecagelegenheden.
 • Bevestiging: deze controle is enkel verplicht vanaf de aanwezigheid van min. 50 personen in de indoor infrastructuur. De limiet van 50 personen wordt dus bevestigd, in tegenstelling tot wat is besloten voor Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (zie hieronder).

WALLONIË & BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

 • De CST-controle is verplicht vanaf de eerste bezoeker aan de indoor infrastructuur. Dit besluit is dus strenger dan het minimum van 50 aanwezige personen dat de federale regering woensdagavond heeft aangekondigd.
 • Bevestiging: deze controle is wel degelijk verplicht vanaf de leeftijd van 16 jaar, in tegenstelling tot de maatregel die in Vlaanderen wordt toegepast (zie hierboven).

Onze excuses om nu pas – een paar uur voor de start van het indoorseizoen – met deze verduidelijkingen te komen,! Wij zijn helaas afhankelijk van extreem late en onduidelijke communicatie van de overheidsinstanties.

Niettemin wensen wij u veel succes bij de wedstrijden dit weekend.

Met sportieve groet.

 

Na het overlegcomité kondigden de federale en regionale regeringen gisteravond nieuwe maatregelen aan die genomen werden in het kader van de opnieuw verslechterende gezondheidssituatie in België.

De timing van deze overheidscommunicatie komt voor onze hockeygemeenschap – aan de vooravond van de start van het indoor hockey seizoen – heel ongelegen. Maar we zullen hier opnieuw mee moeten leren leven en we twijfelen er dan ook niet aan dat we er allemaal samen opnieuw het beste van zullen maken.

We hebben op basis van de aangekondigde maatregelen, een specifiek wedstrijdprotocol voor indoor hockey(INDOOR COVID REGELS), dat vanaf komende zaterdag in werking zal treden. Hierin staan de verschillende maatregelen die invloed hebben op onze sport zo gedetailleerd mogelijk beschreven.

De belangrijkste punten uit dit protocol zijn:

 • Verplichte controle van het Covid Safe Ticket
 • Vanaf 50 personen binnen. Gezien de moeilijkheid om dit ten allen tijde te controleren en om praktische redenen, raden wij echter aan om het CST vanaf de eerste bezoeker te controleren.
 • Verplichting geldt vanaf 12 jaar.
 • De controle wordt aan de ingang van de indoor infrastructuur verzorgd door de infrastructuurbeheerder en/of door de clubverantwoordelijken.
 • Iedere club die verantwoordelijk is voor een zaal moet bij de beheerder van de infrastructuur die hij huurt informeren of de CST controle ten laste komt van de club of van de beheerder. In geval deze verantwoordelijkheid bij de club ligt, mag deze controle in geen enkel geval ten laste komen van de zaalverantwoordelijke.  
 • Voor bepaalde mensen (vrijwilligers club, stafleden teams, …) is een uitzondering voorzien op de CST controle -> zie details in het protocol. Deze mensen moeten vanuit de club een document krijgen dat bewijst dat zij wel degelijk een officiële functie uitoefenen voor de club. In bijlage vindt u een template voor dit document, dat u enkel nog moet invullen.
 • Verplicht dragen van een mondmasker
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle binnenruimtes.
  • Verplichting geldt vanaf 10 jaar.
  • De verplichting geldt niet voor de mensen die aan tafel zitten in de cafetaria/het restaurant. Hier gelden de Horecaregels.
 • Geen uitstel van wedstrijden mogelijk!
  • Het beperkte aantal ‘zaaluren’ en de indoor programmatieproblematiek laten ons niet toe om wedstrijden te herprogrammeren.
  • In geval een team wegens te weinig spelers niet kan aantreden, zal een forfait worden aangerekend.
  • Probeer daarom zoveel mogelijk vervangers te vinden voor spelers die niet kunnen/mogen spelen.
  • Er zal geen forfaitboete worden aangerekend aan de club indien er minstens 2 medische attesten worden voorgelegd die bevestigen dat de spelers een positieve test hebben ondergaan (keeper inbegrepen, stafleden worden niet meegerekend).
 • Clubs die een eigen zaal beheren (tijdelijke indoorhal of andere)
  • Verplichting om een CO2 meter te plaatsen in de sporthal en de kleedkamers.
  • Zie details in het protocol.

We hopen oprecht dat deze maatregelen de pret van het nieuwe indoorseizoen niet teveel zullen bederven. Laten we vooral blij zijn dat we überhaupt gaan kúnnen spelen dit seizoen. Dat is het allerbelangrijkste!

Vanuit de Federatie wensen we u allen super indoor competities toe. En zoals steeds kan u op ons rekenen voor ondersteuning indien u die nodig zou hebben.

Met sportieve groet.

 

Antwerp Padelclub 2022

 

Beste APC Padellers, 

Wat een jaar!! 2021 was het jaar van het corona beest met overvolle padelvelden in een sport die hyper-hypte!! Het was ook het jaar van de herwonnen vrijheid onder een zeer zwakke zomerzon. Deze corona-vrijheid gaf ons ook wel terug rust en kalmte op de velden. De overbevolking maakte plaats voor een gezellige drukte.

Het was ook een jaar waarin we als bestuurders veel leerden. We merkten dat een 500-tal leden overgelukkig zijn met het lidmaatschap en spelen voor €0,60/u tot €1,70/u. De 200 minst spelende leden zijn echter niet gelukkig met hun abonnement, zij klagen over onbeschikbaarheid van de velden (tijdens piek) en halen hierdoor te weinig profijt uit hun lidgeld. Zij willen liever een pay2play of credits model. Andere spelers genieten dan weer van de vaste routine van velden in vaste verhuur. (vandaag op de pay2play velden in Kontich en op 7de Olympiade) 

Om deze verschillende groepen allemaal gelukkig te maken komen wij met 5 verschillende formules. Toepasselijk op onze 3 locaties! (inclusief 7de Olympiade) Iedereen kan 14 dagen op voorhand boeken! 

 1. Jaarlijks lidgeld van €450* met interclub (voor de piek-speler die 1 keer speelt/week of de dal-speler die 5 keer speelt/maand) 
 2. Jaarlijks lidgeld van €400* zonder interclub (voor de piek-speler die 1 keer speelt/week of de dal-speler die 5 keer speelt/maand) 
 3. Verschillende credits-vormen (zie tabel onderaan) 
 4. Vaste terrein verhuur (€24/uur zonder luifel, €28/uur onder luifel)(met een maximum van 3 velden/locatie**) 
 5. De klassieke occasionele pay2play speler 

*Leden spelen gratis up and down en gratis clubkampioenschap en zullen 50% korting krijgen op de wintercompetitie. 

Maandelijkse domiciliëring  van €35 mogelijk. (deze formule is beschikbaar vanaf 15/11, pas na 1 jaar opzegbaar) 
 
2021 leden krijgen voorrang tot 15 november, vanaf dan kunnen ook nieuwe spelers lid worden. Iedereen verplicht inschrijven via onze website. 

Wij voorzien ook kinderlidgeld, bekijk onze tabel op onze website voor meer info. 

**APC bestaat vandaag uit 25 velden verdeeld over 3 locaties, een maximum van 3 velden per locatie zullen in vaste verhuur gaan dwz dat onze leden op minstens 16 velden zullen kunnen spelen, daarom zal er een ledenstop zijn op 1000 leden.  

***Vanaf een aankoop van 350 credits speelt u gratis de volgende 2 interclubperiodes en mag u gratis deelnemen aan het clubkampioenschap / u kan met uw credits-tarief betalen voor evenementen zoals up and down en wintercompetitie 

Spijtig genoeg was 2021 ook het jaar van een aantal leden die constant en gestructureerd de regels omzeilden. 

Dit leidde tot frustraties bij het bestuur maar ook bij vele leden die de regels wel respecteerden! 

Wij vragen met aandrang om de regels dit jaar te respecteren zodat we een gezellige leden-club kunnen blijven. 

Spreek elkaar aan op verkeerd gebruik van de regels en accepteer de consequenties die we zullen toepassen wanneer er vals gespeeld wordt. 

Onder deze link vindt u de APC clubregels.  

Tot binnenkort op de club 

Het APC bestuur 

PS: De bouw van de luifel over velden 1,2 en 3 in Berchem is reeds begonnen, deze zal eind november klaar zijn. 

 

UMBRELLA / PARAPLU / PARAPLUIE : 25 €

CAP / PET / CASQUETTE : 20 €

SCARF / SJAAL / ECHARPE : 10 €

WATERBOTTLE / DRINKBUS / GOURDE : 5 €

Te verkrijgen op het secretariaat of bestellen via info@beerschot.org 

THC BEERSCHOT

Schrijf je nu in voor de winterstages !!!

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Zin om tijdens de wintervakanties te tennissen, padellen en sporten? Neem dan deel aan onze stages op R Beerschot THC. Wees er snel bij want de herfstvakantie start al over 2 weken. 

Samen met de toptrainers van de tennis- en padelschool spelen en ontdekken je kinderen tennis en padel. Zowel voor beginners als gevorderden, geboren tussen 2018 en 2004. Voor elk niveau wordt een aparte groep voorzien.

De prijs voor een volledige week tennis, padel en omnisport bedraagt 140€. 

Het dagprogramma ziet er als volgt uit : 

Vanaf 8u45: opvang voor de kinderen
9u30-12u: tennis/padel
12u-13u30: lunch
13u30-15u: omnisport/padel
15u-16u: tennis
16u: einde van de dag
Tot 17u00: nabewaking

Na het Overlegcomité van deze week, de persartikels en andere communiqués is er wellicht enige verwarring ontstaan over de maatregelen voor sport in België. Daarom proberen we hieronder een duidelijk beeld te schetsen van de geldende maatregelen voor de sport in Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië.  

 

VLAANDEREN

 

 • Dragen van een mondmasker:
  • Verplicht in indoor sportfaciliteiten vanaf 13 jaar.
   • In de kleedkamers, gangen, tribunes, enz.
   • Het masker is niet verplicht tijdens de beoefening van de sport.
   • Coaches/trainers en reservespelers moeten het masker dragen indien de afstand van 1,5 m niet kan worden gewaarborgd -> OPGELET: enkel geldig indoor, niet outdoor!
   • Het masker mag tijdelijk worden verwijderd om te eten of te drinken.
   • Uitzondering: het masker is niet verplicht wanneer de Covid Safe Ticket controle van toepassing is.
 • Publiek:
  • Andere beperkende maatregelen dan het dragen van een mondmasker zijn niet van toepassing indien het aantal in de infrastructuur aanwezige personen niet meer bedraagt dan :
   • 200 mensen binnen.
   • 400 mensen buiten.
  • Als er meer dan 200 (binnen) of 400 (buiten) mensen aanwezig zijn, hebben de organisatoren twee mogelijkheden:
   • Geen CST check:
    • Dit moet vooraf worden goedgekeurd door het plaatselijke/gemeentelijke bestuur.
    • Afstand houden van min. 1m50, het dragen van een mondmasker en handhygiëne zijn verplicht.
   • Wel CST controle:
    • Dit moet vooraf worden goedgekeurd door het plaatselijke/gemeentelijke bestuur.
    • Vanaf de eerste bezoeker (inclusief publiek, atleten en omkaderend personeel).
    • Geen beperkende maatregelen meer van toepassing.
    • Kinderen jonger dan 12 jaar vallen niet onder de CST-controle.
    • De club waar dit van toepassing is, moet de bezoekers ruim van tevoren inlichten.

 

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST & WALLONIË

 

 • Dragen van een mondmasker:
  • Verplicht in overdekte sportaccommodaties, behalve bij het beoefenen van sport en behalve voor personen die onderworpen zijn aan en de controle van het CST.

 

 • Covid Safe Ticket :
  • CST aantallen:
   • CST-controle is verplicht voor alle binnensporten vanaf de eerste bezoeker (ook publiek, atleten en begeleiders).
   • CST-controle is verplicht voor alle buitensporten vanaf 200 personen (inclusief publiek, atleten en personeel).
   • Plaatselijke autoriteiten en/of uitbaters van sportaccommodaties kunnen besluiten deze aantallen te verlagen als zij dat nodig achten. Neem vooraf contact met hen op.
  • CST leeftijd:
   • CST controle geldt voor personen van 16 jaar en ouder. Personen jonger dan 16 jaar zijn dus vrijgesteld.
  • CST uitzonderingen:
   • Vrijwillige monitoren, trainers, coaches, werknemers, scheidsrechters, enz., alsmede begeleiders (bv. een ouder die een kind begeleidt om zich in de kleedkamer om te kleden en vervolgens de infrastructuur verlaat) zijn vrijgesteld van de CST-controle (maar dragen natuurlijk wel het masker!).
  • Inwerkingtreding CST:
   • Van kracht in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest sinds 15 oktober.
   • Van kracht in Wallonië vanaf 1 november.

 

Wij hebben de bevoegde instanties gewezen op de grote organisatorische en financiële problemen die de CST-controleverplichting voor onze clubs meebrengt en hopen dan ook op ondersteunende maatregelen van hun kant. Daarnaast zijn we er ons van bewust dat allerlei bijzondere gevallen kunnen voorkomen. Aarzel niet om op ons beroep te doen. Wij zullen u proberen helpen.

 

Met sportieve groet.

Beerschot speler- en clubcharter

Als speler van Beerschot THC, verbindt u zich ertoe het clubcharter te respecteren.

Spirit : We zijn Beerschot !

 • Trots op de paarse en witte kleuren

Het belang van de kledij: respect voor het uniform!

 • Trots op de club

Respect en netheid van onze sportclub. We genieten van een top installie. Dat moet schoon blijven. Het verstrekte materiaal moet worden gerespecteerd!

 • Gedrag op het veld
  • Beleefd
  • Fair play
  • Respect voor de scheidsrechter
  • Never give up! Alles geven ongeacht de omstandighedenvan de wedstrijd

Hockey bij Beerschot bevordert de ontwikkeling

 • Samen leven

Groepswaarden/Leven in groep:

 • Samen lachen, plezier maken en leren van elkaar. Vriendschappen maken.
 • Maar ook het verschil accepteren. Tolerantie. Solidariteit. Niet pesten. Troosten.

 

 • Samen spelen – samen trainen
  • Om een gemeentschappelijk doel te bereiken, om ons niveau te verbeteren.
  • Om goed te kunnen samenspelen in een wedstrijd is samen trainen belangrijk!
  • Zonder werk is er geen resultaat!

 

 • Samen winnen maar ook samen verliezen
  • Een team is een optelsom van individuen die niets zijn zonder het team.
  • Alles ten dienste van het team!
  • Een mislukking is ook positief. Het wordt gebruikt om zichzelf te verbeteren.

Hockey bij Beerschot is een contract met je ploeg

 • Aanwezigheid op wedstrijd en training
 • Stiptheid
 • Tijdig verwittigen bij afwezigheid
 • Respect en positivisme tegenover uw trainer, manager en medespelers
 • 100% inzet tijdens trainingen en wedstrijden, altijd uw best doen en nooit opgeven

 

Hockey bij Beerschot is een investering voor heel het gezin

 • Ouders nemen de rol op als Coach – Manager
 • Fair play, respect en positivisme is voor iedereen van toepassing op en rond het veld
 • Scheidsrechters/wedstrijden fluiten is voor iedereen. De club zorgt voor de correcte opleiding/ondersteuning
 • De club leeft dankzij vrijwilligers
 • Deelname aan het clubleven: Toernooi – evenement,…

Commitment van de Club

 • Beerschot Hockey Club erkent de verschillen van elk kind en biedt hen de beste omkadering, ongeacht hun capaciteiten, niveau of sportieve ambities.
 • Beerschot Hockey Club geeft de voorkeur aan inspanning en verdienste en geeft iedereen de nodige begeleiding om het vereiste niveau te bereiken.
 • Beerschot Hockey Club biedt een gestructureerd en uitgebreid trainingsprogramma aan, ontwikkeld door professionals en geschikt voor elke leeftijdsgroep.
 • Beerschot Hockey Club leidt motiverende en gepassioneerde coaches op, die de kinderen begeleiden, ondersteunen en de tactieken en speltechnieken aanleren.
 • Beerschot Hockey Club organiseert regelmatig feestelijke en sportieve evenementen waardoor leden kunnen floreren in hun team en hun club en een sterke en duurzame band kunnen smeden.
 • Beerschot Hockey Club draagt familiale waarden hoog in het vaandel en zorgt voor een omgeving waar iedereen zich thuis voelt
 • Beerschot Hockey club biedt haar leden een aantrekkelijke, veilige, moderne en hoogwaardige technische infrastructuur.

                           We zijn Beerschot !

 

Beste tennisliefhebbers, 

Het eindejaar is in zicht, tijd om plannen te beginnen maken voor de Herfst-kerst-en krokusvakantie. 
Uiteraard zullen we weer fantastische tennisstages organiseren.

klik op de gewenste week voor inschrijving :

Herfststage van 1/11/2021 tem 5/11/2021 = 5 dagen aan 140€

Kerststage week 1 : 27/12/21 tem 31/12/2021 = 5 dagen aan 140€

Kerststage week 2 :   3/1/2022 tem 7/ 1/2022 = 5 dagen aan 140€

Krokusstage van 28/2/2022 tem 4/3/2022 = 5 dagen aan 140€


We zien elkaar heel graag terug op onze tennisterreinen! 

Sportieve groetjes, 
Sonny en het TWA Team

 

Technisch directeur John Goldberg tussen Laurent De Coster en Arnaud Deltour. De jeugdwerking moet bij Beerschot Hockey een prioriteit worden.Lees hier het artikel in HLN van ons hockeyvoorzittersduo. Klik hier

 

APC Wintercompetitie

 

Dag Padelfanaten,

Van 5 sept tot 12 maart organiseren we de eerste APC OPEN Wintercompetitie

In poules van 11 teams kan je 10 wedstrijden spelen gespreid over de hele winter. Dit van 14u tot 20u op zaterdag en zondag op Kontich P2P en Zuid - 7de Olympiade. Je kan via een software systeem (time2match) je wedstrijden naar keuze plannen. Je tegenstrevers kunnen dan accepteren indien het hen past. Je boekt telkens 1,5u in dewelke je 1 set tot 9 games moet spelen.

Op 12 maart spelen de eerste 2 uit elke poule een finale, waarna we het seizoen eindigen met een APC Party. 

Inschrijven kost €105/pp voor 10 wedstrijden van 1,5u.

De klassementen hieronder verwijzen naar de officiële ranking van Tennis Vlaanderen. U kan echter wel 1 reeks hoger inschrijven indien u dit niveau haalt. Let op, 1 van beide spelers moet wel het juiste klassement hebben.

Voorbeeld: Ik ben een speler met klassement p200 dan mag ik inschrijven bij niveau p200 met een medespeler van klassement p100 of p200.

 

Hieronder kan u de beschikbare plaatsen bekijken:

HEREN P100: 1 poule volzet  nog plaats voor 9 teams in poule 2.

HEREN P200 + DAMES P300:  nog plaats voor 2 teams

HEREN P300 + DAMES P500:  nog plaats voor 6 teams

HEREN P500:  nog plaats voor 6 teams

HEREN P700:  nog plaats voor 7 teams

DAMES P50:  nog plaats voor 3 teams

DAMES P100:  nog plaats voor 3 teams

DAMES P200:  nog plaats voor 5 teams

DUBBEL GEMENGD P100:  nog plaats voor 2 teams

DUBBEL GEMENGD P300:   nog plaats voor 5 teams

 

Inschrijven kan via onze website of via onderstaande knop. ( https://www.antwerppadelclub.be/wintercompetitie )

 

Met sportieve groeten, 

Het bestuur 

 

Op 31 oktober 2017 werd Aristide Melissas, samen met zijn vrouw Marion en hun kinderen – allemaal leden van Beerschot THC – in New York gegrepen door een terroristische aanslag.

Vier jaar later, op 6 juli 2021, zullen ze de Mont Ventoux beklimmen, samen met negen andere slachtoffers van terrorisme. Zo willen ze de weg naar weerbaarheid tonen en beroep doen op de vrijgevigheid van het publiek. Op 7 juli volgt dan het peloton van de Tour de France: de etappe met de Mont Ventoux zal officieel worden opgedragen aan de slachtoffers terrorisme.

Laten we allen samen ons hart tonen en bewijzen dat de solidariteit van de hockeyfamilie geen loos cliché is. Help ons om ruchtbaarheid te geven aan deze mooie symbolische actie en om binnen de hockeyfamilie zoveel mogelijk fondsen te werven voor de projecten ten voordele van slachtoffers van terrorisme.

Verder ook nog een link naar een pakkende videoboodschap -> https://youtu.be/-n24rLKs4Jk

Klik hier voor de flyer!!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onze nieuwe hockey verantwoordelijken aan het woord

Bernard Lemaire (algemene voorzitter), John Goldberg (technisch directeur), Laurent de Coster (co-voorzitter hockey - algemeen beheer) en Arnaud Deltour (co-voorzitter hockey - sportief beheer) nemen het woord en delen jullie mee welke weg we in de toekomst willen inslaan met Beerschot.

Bekijk hier de video !!

 

 
NEW NEW NEW !!!
 
TUNA MELT
Volkoren penne - tonijn - tomatensaus

VOL AU VENT
Wortelstoemp - erwtjes

BROCHETTE SCAMPI
Tabouleh - feta

PAD KA PRAO
Thaise gehaktschotel - eitje

SPAGHETTI
Volkoren pasta - bolognaise

 
 
 
 
 
 
 
Healthy Food @ Bar Bee
Vanaf donderdag 24 juni kan je bij ons gezonde maaltijden meenemen.
Een ideetje voor je lunch op het werk, of een toffe maaltijd thuis.
Je kan natuurlijk ook een box samenstellen en bestellen voor de volgende week.
Perfect om na het sporten mee te nemen.
Meer info 0477-438790 (Gert) of bij Peggy aan de bar

 

Over minder dan 100 dagen vliegen onze Red Lions naar Tokio, waar ze zeen gooi zullen doen naar de allermooiste prijs: het Olympisch goud. Een doelstelling met ambitie, na al die mooie successen van de afgelopen jaren...

Een dergelijke ambitie kon alleen worden verwezenlijkt dankzij het harde werk en de steun van de hele hockeygemeenschap, maar natuurlijk vooral dankzij het harde werk, de toewijding en de opofferingen van onze spelers en stafleden gedurende de afgelopen twee decennia.

Vandaag nodigen wij u uit om hun traject opnieuw te beleven! Ontdek wat er nodig was voor de Red Lions om van de 16e plaats op de wereldranglijst in 2007, uit te groeien tot de beste hockeynatie ter wereld!

Het hele verhaal is nu te lezen in het uitzonderlijke boek 'Red Lions. De weg naar de wereldtop’. Dit unieke werk is opgedragen aan de meest succesvolle nationale ploeg in de geschiedenis van de Belgische sport. Het boek bevat de herinneringen, anekdotes, bekentenissen en ambities van alle hoofdrolspelers die hebben bijgedragen tot de faam van het Belgische hockey in de wereld.

Dit boek is tot stand gekomen op initiatief en met de volledige medewerking van de Red Lions zelf. De huidige spelers en de bondscoach waren de drijvende krachten achter dit project. Zij vroegen Matthias Verbergt, politiek journalist bij De Standaard, oud-speler en hockeyfan, om hun verhaal op te tekenen.

Laat uw leden dit prachtige boek ontdekken!

 

Opgelet! Het boek verschijnt op 9 mei en is alleen in voorverkoop verkrijgbaar via onze webshop!

 

 

“Er Is Hier Weinig Rotatie, Een Beerschotter Is Trouw Aan De Club”

 
Als Beerschotter pur sang geniet voorzitter Philippe Verhoeven van het feit dat twee van zijn zonen, Harry en Stanley, de clubkleuren verdedigen. De mannen van Beerschot legden de voorbije seizoenen de lat een stuk hoger, het EHL-avontuur van einde 2019 in Barcelona mag geen eenmalige gebeurtenis worden. Dat ziet het trio ook niet gebeuren. “Er is een nieuwe standaard gezet”, klinkt het eensgezind.

In de Eredivisie is Philippe Verhoeven de langstzittende voorzitter. Twintig jaar staat hij aan het hockeyroer in Kontich. “Het lidmaatschap van mijn grootvader – Harry Verhoeven – bij Beerschot dateert van 1902. Het is dan ook geen verrassing dat de ganse familie mauve-wit bloed in de aderen heeft. Wegens een hartoperatie heb ik mijn voorzitterschap even moeten onderbreken. Drie jaar geleden nam ik terug over. Net op tijd om het mooiste seizoen uit de clubhistorie – de titel van vice-kampioen in 2018-2019 en de daarbij horende EHL-campagne –  van dichtbij te beleven.”

Dat Harry (31) en Stanley Verhoeven (24) direct de hockeymicrobe te pakken hadden was vanzelfsprekend geen verrassing. Harry, die in de horecasector actief is, was op Beerschot lang tweede keeper na David Van Rysselberghe. Tussen 2014 en 2017 speelde hij voor Braxgata. “En een kleine tien jaar geleden hockeyde ik ook in Australië in de Brisbane Hockey League. Een zeer aanvallende competitie waar ik veel leerde. Waarom ik keeper werd ? Ik ben geen loper (lacht). Enkele jaren geleden stond ik ook nog een stuk zwaarder. Die keepersuitrusting heeft me trouwens altijd aangetrokken.”

Stanley rondde zijn Master-opleiding Financiën af en debuteerde reeds in 2013 in de eerste ploeg van Beerschot. “Als kleine jongen spendeerde ik lange dagen op de club”, zegt hij. “Eerst zelf trainen en dan wachten tot de training van de broers afgelopen was. Ik begon op het middenveld, maar Dennis Dijkshoorn zette mij op rechtsachter. Het voordeel is dat ik nu op verschillende plaatsen kan spelen. Ik heb een tijdje ‘de gaten gevuld’. Nu sta ik terug op het middenveld en daar voel ik me het meeste thuis.”

Indoor: drie broers samen

Het was pas in 2017, toen Harry de overstap van Braxgata naar thuisclub Beerschot maakte, dat beide broers voor het eerst zij aan zij speelden bij de club uit Kontich. “Daarvoor stonden we dus geregeld tegenover elkaar, het lukte me nooit om te scoren tegen Hem”, lacht Stanley. “In de indoorcompetitie stonden we eerder wel samen”, vult Harry aan. “Zelfs met drie broers, want ook Kevin was er toen bij. Door herniaproblemen moest Kevin stoppen met hockeyen. Hij coachte nog wel het damesteam van Beerschot.”

De broers moeten niet lang nadenken om elkaars kwaliteiten te benoemen. “Stanley is een slimme speler”, zegt Harry. “Dat zie je aan de manier waarop hij dribbelt en uitverdedigt. Hij maakte de juiste keuzes.”

“En Harry is heel communicatief en is zeer aanwezig in een match”, weet Stanley. “Natuurlijk kan hij teren op een pak ervaring.”

Stanley doorliep tussen U15 en U21 alle nationale jeugdreeksen. “In 2017 was ik er bij toen we met de Young Red Lions zilver veroverden op het EK in Valencia”, zegt hij. “Ambitie om voor de Red Lions te spelen heb ik niet. Ik geniet op Beerschot. De programma’s van de nationale ploegen zijn absoluut top. Dat merk je bij ons aan Roman Duvekot. Het is opmerkelijk hoe hij de laatste twee jaar als atleet is geëvolueerd.”

Vice-kampioen en EHL

Nagenieten doet de familie Verhoeven nog steeds van het seizoen 2018-2019, toen de finale van de play-offs werd gehaald. “Iedereen binnen de club heeft aparte herinneringen aan dat seizoen”, zegt Philippe Verhoeven. “Het enthousiasme van de leden was geweldig. De play-offfinales én de EHL-match in Barcelona tegen Köln waren een ongelooflijke ervaring. In die match tegen Köln toonden we ons trouwens aan Europa.”

Een EHL-ervaring die Harry niet meemaakte. Hij kreeg na het seizoen 2018-2019 een unieke opportuniteit om aan de slag te gaan in het buitenland en verkaste naar Mechelse in Nationale 1. Op de valreep greep hij echter net naast de job. “Een geluk bij een ongeluk, want ondertussen bestaat die functie niet meer”, zegt Harry. “Natuurlijk was het jammer om dat Europees avontuur als speler te missen. Ik was in Barcelona wel present als supporter. Ach,  achterom kijken heeft geen zin. Het werd een leuk jaar bij Mechelse.”

De sfeer en het werk van John Goldberg

Het team van Beerschot is een echte vriendengroep. Die speciale sfeer zorgt ervoor dat de spelers trouw blijven aan hun club. “Alleen al door mond-tot-mondreclame kunnen we spelers aantrekken”, aldus Stanley.

Harry: “We vormen inderdaad een hechte groep. Er is hier weinig rotatie, een Beerschotter is trouw aan dat mauve shirt. Vroeger werden de spelers van Beerschot wel eens beschouwd als een groep toeristen. Er wordt echter keihard gewerkt, dat zie je ook aan de resultaten. Er is een nieuwe standaard gezet en de Beerschot-jeugd profiteert daarvan.”

“Er wordt nu heel veel in jeugd geïnvesteerd”, aldus Philippe. “ Onze hockeyschool maakt bokkensprongen en dat werd door spelers van de eerste ploeg in gang gezet. Die kinderen zien het eerste team aan het werk en pikken dat op. Het is toch geweldig dat onze coach én onze kapitein van de eerste ploeg, John Goldberg en Harrison Peeters, de hockeyschool leiden.”

“John is op Beerschot met alles en iedereen bezig”, zegt Stanley. “Immens hoe veel tijd hij in de club steekt. Op technisch vlak is John alleszins één van de beste trainers. Ook buiten de club worden zijn kwaliteiten geroemd.”

“Hij heeft drie kinderen en eigenlijk zijn wij zijn vierde kind”, lacht Harry. “De motivatie van John is enorm.” Philippe: “Hij wordt ook gerespecteerd omwille van zijn spelerscarrière. Jaren aan een stuk was hij hier dé goalgetter. Ach, de broers Goldberg, de broers Peeters,… er zijn veel Beerschot-iconen.”

Legende Fürste en niet door poulefase

De komst van Moritz Fürste naar Beerschot was alleszins één van de opmerkelijkste feiten van het huidige hockeyseizoen. “Het is een legende van onze sport, we voelden ons terug zestien jaar toen we zijn komst vernamen”, zegt Harry. “Moritz is veeleisend voor zichzelf en voor het team. Het was logisch dat hij tijd nodig had om met ons systeem mee te zijn.” Stanley: “Het is alleen jammer dat hij hier tijdens het coronajaar was. We hebben niet de kans gekregen om na de match een pint te pakken en hem nóg beter te leren kennen. Dan had hij nog meer voor ons kunnen betekenen.”

Beerschot plaatste zich seizoen zonder grote problemen voor de play-offs, maar in de poulefase lukte het niet om de achterstand op Watducks en Orée goed te maken. “Het feit dat Lucas Rossi er in het begin van het seizoen niet bij was heeft ons punten gekost”, zegt Philippe. “Daardoor begonnen we met een achterstand aan de play-offs en moesten we risico’s nemen.”

Stanley: “Klopt. Als je met een achterstand begint en er staan slechts zes matchen op het programma, dan mag er niet veel mis gaan. Eigenlijk hockeyden we in de tweede ronde goed. Het was dikwijls net niet. Het zat niet mee.”

“Het seizoen dat we vice-kampioen werden was het paal-binnen en nu was het paal-buiten”, bevestigt Harry. “En toegegeven: ik keepte dat jaar ook net iets beter. We hoeven echter van niets spijt te hebben en we kunnen vooruit kijken: de hockeytoekomst oogt hier mooi.”

Volgend seizoen: alleen Harry Verhoeven

Van de familie Verhoeven staat Harry er volgend seizoen bij Beerschot alleen voor. Na een geweldig parkoers stopt Philippe als voorzitter en Stanley kiest een jaar voor een buitenlandse avontuur. “Ik ga één jaar business-school in het buitenland volgen en dat met hockey combineren”, zegt Stanley. “De bestemming staat nog niet vast. Wellicht wordt het Spanje, met een lichte voorkeur voor Barcelona (lacht). En een seizoen later sta ik gewoon terug op Beerschot.”

Philippe Verhoeven geeft dan weer de fakkel door aan de jongere generatie. “Er wordt een jonger team gevormd, met nieuwe ideeën en een nieuwe dynamiek. De taken worden verdeeld, de toekomst is verzekerd. Dit coronajaar was slopend en in de Raad van Bestuur werd er hard gewerkt. Op alle vlakken hebben we beknot in onze uitgaven en we eindigen het seizoen financieel gezond.”

Op sportief vlak moet Beerschot wel enkele vertrekken opvangen. Naast Stanley Verhoeven en Fürste spelen ook Lucas Rossi en Nick Catlin volgend seizoen niet meer in Kontich. “Met Jacob Draper en Brendan Creed trokken we al twee Britse versterkingen aan”, aldus Philippe. “En er zijn nog spelers op komst. Met Antoine Ide hebben we een geweldige recruiter in huis. De komst van Fürste was ook honderd procent zijn verdienste.”

“We zullen er staan, het feit dat Arthur De Sloover blijft is al geweldig”, besluit Harry. “Met de oude garde – onder meer de broers Peeters, Sidney Cabuy en Gaëtan Perez – vormen we een goede basis. Perez vind ik trouwens één van de meest onderschatte spelers in onze competitie. Jaar na jaar scoort hij aan de lopende band. En dat zal volgend seizoen opnieuw zo zijn.”

Werner Thys

  Beste leden, beste vrienden,

Op het moment van dit schrijven lijkt de pandemie eindelijk in snelheid af te nemen, de cijfers gaan in ieder geval de goede kant op en veel van onze leden zijn gevaccineerd of worden dit in de komende weken. Wij hopen dat jullie en jullie dierbaren deze periode, die voor altijd in onze herinnering zal blijven, zonder al te veel problemen zijn doorgekomen!

Niemand kon in maart vorig jaar vermoeden dat deze pandemie zo'n grote omvang zou aannemen en ons op alle niveaus zou treffen en helaas dus ook op niveau van onze club Beerschot. Doorheen de verschillende golven, werden wij genoodzaakt onze installaties te sluiten, ze vervolgens zeer gedeeltelijk te mogen heropenen met als gevolg dat de meeste wedstrijden van onze jonge en minder jonge ploegen noodzakelijkerwijs voor onbepaalde tijd gestaakt moesten worden.

Maar er is steeds licht aan het eind van de tunnel, laten we positief blijven, de eerste versoepelingen zijn een feit en we kunnen eindelijk hopen en dromen op het vooruitzicht van een terugkeer naar een "bijna" pré-Covid situatie voor het einde van het schooljaar!

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het afgelopen jaar een financieel verlies betekende voor al onze leden, die hun sportieve en extra-sportieve activiteiten niet ten volle in hun favoriete club hebben kunnen uitoefenen.

Het directiecomité is niet bij de pakken blijven zitten in deze zéér précaire situatie voor de club en heeft er niet alleen alles aan gedaan om de continuïteit van de club te garanderen, maar even belangrijk, van deze crisis een opportuniteit gemaakt om een aantal zaken door te voeren!

Het motto van Beerschot, "Tene quod bene", is nog nooit zo relevant geweest. En het is onder deze auspiciën dat wij de "BEE ON THE MOVE" hebben gelanceerd.

Twee jaar lang hebben we hard gewerkt aan "Bee 2.0". Wij beloofden jullie veranderingen, waarvan een deel al werd gerealiseerd, maar wij zijn trots om jullie een tipje van de sluier op te lichten van hetgeen jullie de komende weken en maanden nog kunnen verwachten:

1/ Dankzij jullie steun hebben wij de middelen gevonden om een voor ons financieel groot project te ondernemen, namelijk de volledige renovatie van ons tweede hockeyveld, dat het voorwerp was van terechte kritiek. Ja, jullie lezen het goed! Wij gaan jullie voor volgende seizoen een gloednieuw veld aanbieden!

2/ Veranderingen in het bestuur van de hockeysectie met de ambitie om onze jeugdopleiding verder te ontwikkelen!

Allereerst heeft onze voorzitter van de hockeyafdeling, Philippe Verhoeven, na meer dan 20 jaar hard werken, besloten de fakkel over te dragen aan de jeugd. Philippe is een icoon van onze club en zonder zijn onvoorwaardelijke toewijding zou de hockeyafdeling niet zijn waar ze nu is. Philippe Verhoeven zal worden bedankt voor zijn titanenwerk, zodra wij allen bijeen kunnen komen om hem op gepaste wijze te vieren! Alvast hartelijk dank Philippe voor alles wat je hebt vertegenwoordigd en nog zult vertegenwoordigen voor Beerschot!

John Goldberg, nog een icoon van het Belgische hockey en van Beerschot, wordt sportief directeur en zal voltijds instaan voor onze hockey jeugdschool met als doel dé referentie te worden in de regio.

Zijn team dat momenteel bestaat uit Gaëlle Ooms, Alexandre De State, François Pliester, Tino Francinetti en Astrid Coens (Harrison Peeters wenste andere uitdagingen aan te gaan) zal worden versterkt door twee nieuwe kalibers die ons vanaf volgend seizoen zullen bijstaan: Arnaud Deltour en Laurent De Coster.

Wordt vervolgd, maar we kunnen u nu al zeggen dat zowel de Top School, als alle heren en dames teams, evenals de communicatie naar onze leden toe, er alleen maar beter van zullen worden!

3/ Veranderingen in onze mannen en vrouwen elite teams.

Met de komst van een nieuwe buitenlandse T1 voor onze heren (Pim Wijzenbeek) samen met een aantal nieuwe gezichten in het team, alsook het behoud van François Pliester voor ons dames eliteploeg.

4/ De uitbreiding van onze padelvelden.

Deze zeer toegankelijke sport, die reeds door vele van onze leden werd ontdekt, geniet van een ongekende weerklank en is van een mooie toekomst verzekerd. Op een periode van enkele maanden hebben we in samenwerking met de Antwerp Padelclub jullie een uitbreiding van 4 padelvelden in maart kunnen aanbieden en bijkomend nog eens 4 velden tegen eind juni. Bee zal samen met APC 10 velden ter beschikking stellen om aan dit duizelingwekkende succes te antwoorden. 

5/ De opkomst van de Bee Cycling Club, een ploeg voor wielerliefhebbers, waarover we jullie reeds vorig jaar hadden gesproken en waarvan de ‘Weekly Sunday Ride’, gevolgd door een fris pintje aan de bar, nog steeds een groot succes kent bij onze leden en hun vrienden.

6/ Onze sponsors die ons blijven steunen. Dank aan hen, want zij zijn van uitermate groot belang voor de begroting van een club. Sponsors die vanaf heden voor al hun vragen beroep zullen kunnen doen op een vast aanspreekpunt binnen een vernieuwde, jonge en toegewijde team; waarover jullie nog zullen horen.

7/ En last but not least, onze "Bar Bee". Gert en zijn team staan nog steeds klaar voor jullie en zijn nog meer gemotiveerd dan ervoor! Wij hebben samengewerkt om onze terrassen, sanitair en meubilair volledig te vernieuwen, zodat wij jullie de komende maanden en jaren nog beter kunnen ontvangen! Bovendien zal Bar Bee samen met het bestuur, als compensatie voor dit ingewikkelde seizoen, jullie allemaal uitnodigen voor enkele evenementen, zoals een BBQ en verschillende lekkere drankjes op onze nieuwe terrassen!

Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder jullie, zonder jullie steun, zonder jullie paarse hart. Het relanceplan van Beerschot is meer dan ooit actueel, in al zijn vormen, om jullie nog meer tevreden te stellen. Rest ons jullie nogmaals te bedanken voor jullie geduld en begrip. Wij zijn ervan overtuigd dat al deze nieuwe investeringen jullie in staat zullen stellen des te meer te kunnen genieten van een terugkeer naar vrijheid.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het directiecomité,

Bernard Lemaire

Voorzitter

Beste leden,

na 5 jaar als T1 van ons eerste Heren team, heeft John Goldberg besloten een nieuwe uitdaging aan te gaanals technisch directeur van de Beerschot hockey afdeling.

Men geloofde aanvankelijk dat zijn briljante prestaties aan het hoofd van het eerste Heren team hem zouden hebben aangemoedigd om verder te gaan en te streven naar nog hogere resultaten, maar dat zal niet het geval zijn.

John heeft gevraagd zijn T1-taken te beëindigen om verder te evolueren binnen  Beerschot en zal worden vervangen door de Nederlander Pim Wijzenbeek.

De nieuwe uitdaging van John is om de jeugdschool verder te ontwikkelen en te verbeteren, trainers en coaches te blijven opleiden om de jeugdteams van Beerschot te begeleiden. En om op korte termijn de beste jeugdopleiding uit de Antwerpse regio te worden.

Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk talenten naar boven te halen die in komende jaren naar het eerste dames- en herenteam zullen doorstromen.

Het bestuur heeft de nodige budgetten vrijgemaakt voor de jeugdopleiding, zodat John en de club deze nieuwe uitdaging kunnen aangaan.

John zal ook sportief eindverantwoordelijke zijn voor alle volwassenen teams van de club, die in zijn nieuwe rol zeker niet worden vergeten.

Wij wensen veel success aan John voor deze nieuwe challenge.

Na vijf jaar stopt John Goldberg als coach van de mannenploeg van Beerschot. Afscheid van zijn geliefde mauve-witte kleuren neemt hij echter niet. Goldberg wordt technisch directeur van de Kontichse hockeyclub en gaat op alle niveaus de teams coördineren. De nieuwe T1 van Beerschot wordt de Nederlander Pim Wijzenbeek, die twee jaar geleden nog assistent was van de nationale ploeg van Amerika.

Wij zijn studenten van Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

Voor ons vak SBP moesten we een eigen product ontwikkelen en dit vervolgens verkopen. Als studenten hebben we gekozen voor iets wat vele medestudenten, alsook jongeren, zeker nodig hebben. Namelijk het studeren van hun theoretisch rijbewijs.

Hier trachten wij op in te spelen met een eigen kaartspel, met als het ware de nodige theorie voor je examen. Het is een leuk alternatief op het studeren uit boeken. Het kaartenspel bevat 50 vragen die je op het theoretisch examen zou kunnen krijgen. 

Veel plezier en succes op het examen ;-)

Met vriendelijke groeten

Louis Stoop

Wij zijn fier u de transfer van Louis Capelle naar Royal Beerschot THC te melden. 
De huidige aanvaller van Watducks zal de Heren 1 van Beerschot versterken.

We zijn heel blij dat we vorig weekend 2 extra padelvelden konden openen. Volgend weekend zullen de laatste 2 velden klaar zijn. Hou onze social media in het oog voor de precieze datum en reserveringmogelijkheid. (Instagram en Facebook: Antwerp Padelclub)

In Juni zullen we nog 4 extra velden speelklaar maken waardoor je op THC Beerschot op 10 velden zal kunnen padellen. Deze laatste 4 velden zullen werken via het “pay to play” principe (we werken hier dus niet met leden).

Extra :

Je zal op deze 4 velden ook de mogelijkheid hebben om een vaste reservatie te boeken (bijv. een heel jaar een veld huren op maandag van 19u-20u30). We zullen dit jaar onze vaste verhuringen laten lopen van juni tot 31 dec.

U zal als “Beerschot-lid” voorrang krijgen om deze velden vast te leggen via deze link. Let op deze voorrang geld tot en met 4 April.

Met sportieve groeten Sonny en Tom

 

Beste leden,

Wij hebben een verslag gekregen van de bond betreffende het verloop van de kompetitie.

Opgepast, dit is nog niet definitief en kan/zal nog aangepast worden naargelang de gunstige of ongunstige evolutie van de Covid en het resultaat van de voor de gelegenheid georganiseerde Buitengewone Algemene Vergadering van 11 mei.

Wij wensen u ondertussen een zalig Paasfeest.

Het hockey committee

Vorige week kondigde de regering een verdere verscherping van de regels voor de sport aan en legde zij een termijn vast voor de uitvoering ervan tot minstens 26 april 2021. Naar aanleiding van deze officiële aankondiging is het Bestuursorgaan (BO) van de KBHB deze maandagavond bijeengekomen om de situatie te bespreken en oplossingen aan te reiken aan onze clubs, die hen zullen helpen om hun activiteiten maximaal te behouden.

De bedoeling is de clubs 2 weken trainingstijd te laten alvorens de officiële competities te hervatten, wat in het beste geval een herstart op 9 mei 2021 zou betekenen. Gezien de meeste clubs ons hebben laten weten in hun antwoorden op onze enquête, dat zij voor het merendeel van hun teams de competities ten laatste eind mei willen afronden, biedt de situatie helaas weinig bemoedigende vooruitzichten voor een levensvatbaar herstel en om tenminste de eerste ronde te kunnen afwerken.

Onze vaste wil is echter om te blijven werken aan oplossingen om in de komende maanden een maximum aan activiteiten in de clubs te garanderen. Het BO van de KBHB heeft dan ook een voorstel geformuleerd voor de clubs, waarin het wedstrijdprogramma gehandhaafd wordt zoals het was gepland voor de stopzetting van de competities, maar de officiële klassementen worden geannuleerd voor het seizoen 2020-2021. Dit geldt voor alle categorieën van volwassenen, uitgezonderd voor de Eredivisie dames en heren.

Hieronder vindt u de details van dit voorstel per categorie. Alvorens dit voorstel officieel wordt bekrachtigd, zullen de clubs echter nog over een aantal delen ervan moeten stemmen tijdens een voor de gelegenheid georganiseerde Buitengewone Algemene Vergadering op 11 mei.

In tegenstelling tot de volwassenen hebben de jongeren hun trainingen voor het grootste deel op een bijna normale manier kunnen verderzetten. Het BO van de KBHB is dan ook optimistischer over de hervatting van de officiële competities voor alle jeugdcategorieën. Het zou de bedoeling zijn om de jeugdkampioenschappen zo snel mogelijk te hervatten.

VOLWASSENEN –  Ere afdeling dames & heren

 • De kampioenschappen kunnen zoals gepland blijven doorgaan onder een strikt gezondheidsprotocol
 • Het BO van de KBHB heeft het voorstel geuit om twee teams te laten degraderen naar de Eerste Divisie (D1), in plaats van de oorspronkelijk in het reglement geplande drie teams, aangezien er geen stijgers uit D1 zullen zijn
  • deze oplossing zou een terugkeer naar een Eredivisie met 12 ploegen mogelijk maken voor het seizoen 2021-2022, ipv. 11 indien men het reglement volgt
  • dit is een voorstel waarover gestemd zal moeten worden tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering op 11 mei

VOLWASSENEN – Belgian League dames & heren (D1-D2-D3)

 • Er worden geen klassementen opgesteld voor dit seizoen 2020-2021
 • Eerder gespeelde wedstrijden worden niet in aanmerking genomen
  • dit betekent dat er geen stijgers en dalers zullen zijn voor deze categorieën
  • aangezien er twee dalende ploegen uit de Eredivisie zouden zijn, zou D1 volgend seizoen uit 14 ploegen bestaan, ipv. 15 indien men het reglement volgt -> dit is een voorstel waarover gestemd zal moeten worden op de BAV van 11 mei
  • in D2, waar dit seizoen met 13 teams werd gespeeld (wegens de voortijdige stopzetting van het vorige kampioenschap), zou een status quo in acht genomen worden en ook volgend seizoen met 13 teams worden gespeeld -> dit is een voorstel waarover op de BAV op 11 mei zal moeten worden gestemd
  • de situatie zou dezelfde zijn voor D3, met een status quo in vergelijking met dit seizoen en in functie van het aantal ingeschreven teams
 • Wij willen echter resoluut doorgaan met het aanbieden van wedstrijden zodra de situatie het toelaat
  • de Federatie zal voor elke divisie vriendschappelijke wedstrijden plannen, naar het model van de kampioenschappen
  • voor de afdelingen waar dat al het geval was, zullen de wedstrijden nog steeds door officiële scheidsrechters worden geleid

VOLWASSENEN – alle andere categorieën

 • Er worden geen klassementen opgesteld voor dit seizoen 2020-2021
 • Eerder gespeelde wedstrijden worden niet in aanmerking genomen
  • dit betekent dat er geen stijgers en dalers zullen zijn voor deze categorieën
 • Wij willen echter resoluut doorgaan met het aanbieden van wedstrijden zodra de situatie het toelaat
  • de Federatie zal voor elke divisie vriendschappelijke wedstrijden plannen, naar het model van de kampioenschappen
  • voor de afdelingen waar het al het geval was, zullen de wedstrijden nog steeds door officiële scheidsrechters worden geleid

JEUGD – alle andere categorieën

 • Een hervatting van de officiële kampioenschappen kan nog steeds worden overwogen:
  • U7-U12 :
   • we hopen zo snel mogelijk te kunnen hervatten en door te gaan tot eind juni
   • voorrang zal worden gegeven aan het afwerken van de eerste ronde
  • U14-U19 :
   • we hopen zo snel mogelijk te kunnen hervatten en door te gaan tot eind mei
   • voorrang zal worden gegeven aan het afwerken van de eerste ronde

We voorzien nog een latere communicatie waarin wij nader zullen ingaan op de gevolgen voor het competitieformat van de verschillende categorieën/divisies voor volgend seizoen.

In deze voor iedereen moeilijke periode blijven wij bij de KBHB, de VHL en de LFH hard werken om te proberen zoveel mogelijk hockeyactiviteiten in onze clubs te handhaven. U mag er zeker van zijn dat wij klaarstaan om de bal weer aan het rollen te brengen zodra de beperkende maatregelen ons daartoe de gelegenheid geven.

Met sportieve groet.

 

Gisteren werd een officiële ceremonie georganiseerd bij het monument ter ere van de slachtoffers van terroristische daden in aanwezigheid van zijne Majesteit de Koning en de Koningin en premier Alexander de Croo.

Dit evenement was een eerbetoon aan alle slachtoffers van terreurdaden in België en aan alle Belgische slachtoffers van terreurdaden in het buitenland.

Zoals sommigen van jullie misschien hebben gezien op het nieuws van 19.00 uur, zong onze vriend Aristide Melissas een prachtig nummer "This one's for you", begeleid door Ozark Henry.

Aristide, zijn vrouw Marion en hun zoon Daryl waren zelf het slachtoffer van een terroristische aanslag in New York, waar ze zwaargewond uitkwamen.

Voor degenen die het gisteren niet konden zien, nodigen we je uit om dit zeer ontroerende moment te herhalen.

Heel mooi, heel nuchter en wat een mooi moment om te delen Aristide.

Respect voor julie vanwege alle leden.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210322_94671416 

https://www.rtlplay.be/rtl-info-19h-p_8553/attentats-de-bruxelles-5-ans-journee-dhommage-aux-victimes-de-2016-c_12853963 

 

✅SHARING FOOD BOX✅
Na het succes van onze Spaanse tapabox nemen we jullie nu graag mee naar Mexico, zonder corona deze keer... vakantie aan huis
Klassiekers om te delen !!


Beerschot Cycling Club (BCC) is ontstaan vanuit de explosie en (ver)nieuwde passie voor het fietsen tijdens de eerste lockdown en de wens om een groep van diverse fiets-liefhebbers te linken met Beerschot THC  (top infrastructuur met veel voordelen).

Ondertussen zijn we al met meer dan 90 liefhebbers die regelmatig samen rijden.

Concept:

 • Verschillende niveaus aanbieden : récréatief en intensief. Iedereen is welkom!
 • 2 ritten/ week: zondag voormiddag en woensdagavond samen met onze vriendenclub: ABC (Antwaarpse Bycycletten Club)

Maar ook:

 • Kalender met « Specifieke events »
 • Opleidingen/speciale trainingen in samenwerking met professionele begeleiders/athleten

En uiteraard ook even belangrijk:  after tours met drank en eten voor de liefhebbers!

Praktisch:

Meeste communicatie gebeurd via de BCC-whatsappgroep. Om hiervan deel uit te maken vraag je toegang via pm bij Antoine Ide (0475/83.11.34).

De wekelijkse ritten, alsook speciale events worden via dit kanaal gecommuniceerd. Zo ben je altijd direct op de hoogte.

Daarnaast is er ook een strava-pagina gecreëerd zodat je de heldendaden van iedereen kan meevolgen.

Arnaud Deltour, Antoine Ide, Benoit Dautel, Guy Van Gaever

 

De nieuwe corona maatregelen laten toe om terug hockeytrainingen te organiseren. De Club stelt haar hockeyvelden ter beschikking voor individuele training tot max 10 personen per kwartveld met eigen materialen.

De persoon die de reservatie maakt is verantwoordelijk voor de naleving van de onderstaande voorwaarden voor alle deelnemers in zijn groep.

 • Groepjes max 10 pers. per kwart veld.
 • Geen contact, ook niet tussen de verschillende velddelen.
 • Wedstrijden zijn niet toegelaten.
 • Geen toeschouwers.
 • Geen afval, geen eten.
 • Geen goals verplaatsen.
 • Niet blijven hangen in dugouts, parking, veld, …
 • Mondmaskerplicht tussen parking en speelveld.

Er kunnen geregeld ook controles uitgevoerd worden door o.a. politie, de Club is niet verantwoordelijk indien er door het niet naleven van de regels boetes uitgeschreven worden.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om te trainen hebben we een online reservering systeem aangemaakt in twizzit.  Zodat jullie een kwart veld voor 1 uur per keer kunnen reserveren met 1 tot max 10 pers. Met deze maatregelen is er geen mogelijkheid om een trainer te voorzien. Hiervoor zullen we online oefeningen voorzien die jullie kunnen opvragen bij Harrison.

Hoe maak ik een reservatie :

 • Inloggen op twizzit.
 • Onderaan rechts in het scherm verschijnt een groene cirkel met wit kruis, aanklikken
 • Een knop met “reservatie” verschijnt, klik hierop
 • Bovenaan het scherm selecteer je “corona trainingen”
 • Dan krijg je het overzicht met alle kwartvelden per dag. Groene uren zijn beschikbaar, rode uren zijn gereserveerd. Bovenaan kan je de datum wijzigen.
 • Ga naar je gekozen kwartveld en klik het uur aan (1vakje=1uur). Daarna druk je op “reserveer nu”
 • In het volgende scherm moet je nog bij het vak “deelnemers” de namen invullen van je medespelers.
 • Dan drukken op “reservatie opslaan”

Je ontvangt een bevestigingsmail van je reservatie. Indien je je reservering wil annuleren gelieve een email te sturen naar info@Beerschot.org

2.12.0.0
Have fun & Stay Safe !
2.12.0.0

Aangezien de Bestuursorganen van beide Liga’s onze kinderen zo veel mogelijk willen laten sporten, en de overheden in België kinderen tot en met U12 de toelating geven om te trainen en wedstrijden te spelen, hebben beide Liga’s beslist om de eerste competitieronde voor de categorieën U7 t.e.m. U12, zoals in ons ‘best case scenario’ voorzien, opnieuw aan te vatten op zaterdag 30 januari 2021.

Enkele belangrijke opmerkingen:

 • Eventuele door COVID uitgestelde wedstrijden of wedstrijden die in onderling overleg waren uitgesteld, kunnen al vanaf 23 januari worden ingepland. Gelieve hiervoor aub de Federatie uiterlijk 48u op voorhand te verwittigen.
 • We plannen de wedstrijden zoveel mogelijk vanaf 13.00 uur, om nieuw uitstel wegens vorst te voorkomen.
 • Alle wedstrijden van de eerste ronde moeten uiterlijk op zondag 14 februari worden gespeeld. De tweede ronde zal op zaterdag 27 februari starten. 
 • Het aantal supporters per wedstrijd moet verplicht beperkt worden:
  • Elke speler mag vergezeld worden door maximaal 1 familielid.
  • Supporters moeten overal en altijd een mondmasker dragen en de distancing van 1m50 respecteren in de club.
 • Ter herinnering: clubhuizen, bars, restaurants, kleedkamers, douches, vergaderzalen moeten gesloten blijven. Alleen de toiletten moeten voor iedereen toegankelijk blijven.

We zullen in de komende dagen de programmatie van de resterende wedstrijden van de eerste ronde communiceren.

Met sportieve groet.

Beste vrienden,

Het is met veel emotie en verdriet dat we van het overlijden van Katia Goudsmet hebben vernomen.

Katia is eindelijk verlost van haar ziekte en haar moed was een groot voorbeeld voor ons allemaal.
Sportief tennis lid sinds haar jonge leeftijd, maar ook hockey waar ze vele jaren in de eerste divisie speelde, Katia is ook 10 jaar lang actief gebleven als manager van het team van haar zoon Max.
Wij hadden het genoegen om haar bij elke wedstrijd in de eerste divisie te zien, hetzij op Beerschot, hetzij op verplaatsing.

Beste Alain, beste Max, de clubleden zijn in gedachten bij jullie en wensen jullie veel moed in deze moeilijke momenten.

Namens al onze leden willen wij u onze oprechte deelneming betuigen.

Voor alle teams uitgezonderd de Eredivisie werd de competitie abrupt stopgezet na het weekend van 24 oktober. En aangezien trainen vanaf U14 sindsdien nog steeds verboden is, begint deze periode zonder hockey wel echt lang te duren! Net als u hopen we dan ook dat de gezondheidssituatie het zo snel mogelijk zal toelaten dat iedereen weer aan het hockeyen kan.

 

Het is wel degelijk nog steeds onze bedoeling om iedereen een volledig kampioenschap te laten spelen! Eén van onze prioritaire doelstellingen is dan ook om alles in het werk te stellen om de eerste ronde van de kampioenschappen zo snel mogelijk af te ronden. Dit zal ons toelaten om de tweede ronde te programmeren, en deze dan aansluitend op te starten.

 

Als de beslissingen van de overheid het ons toelaten, streven we ernaar om de trainingen rond 18 januari 2021 te hervatten. Dit zou betekenen dat alle jeugd- en volwassen kampioenschappen (behalve Eredivisie) twee weken later van start kunnen gaan, nml. op zaterdag 30 januari 2021. We hebben er alle vertrouwen in dat we met deze bijgestelde kalender de kampioenschappen in de verschillende categorieën zullen kunnen afwerken. Deze situatie zal uiteraard sterk afhangen van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie en de overheidsbeslissingen. Wij leggen momenteel de laatste hand aan verschillende alternatieve scenario’s, waarbij er eventueel nog extra gespeeld kan worden in de paasvakantie en/of tot eind mei.

 

We zijn ons er terdege van bewust dat sommige data misschien niet voor iedereen geschikt zullen zijn. Toch hopen we dat u zich flexibel en vooral begripvol zult opstellen ten aanzien van de nieuwe programmering. Dit is de enige manier om eindelijk onze geliefkoosde sport te kunnen hernemen en om dit seizoen op quasi normale wijze te kunnen afsluiten!

 

Gelieve hier de kalender te vinden voor de herstart van de competities in alle categorieën. Laat ons hopen dat deze ideale timing zal kunnen gehaald worden. Tot die tijd, zorg voor jezelf en zorg voor de anderen!

Met sportieve groet.

Beste Beerschot leden,

 • Indien je lid wil worden, dien je jezelf in te schrijven via deze link. Daarna kan u het lidgeld storten op TS Padel: BE 85 1431 1341 2606
 • Indien u geen lid wil worden, kan u gewoon per keer blijven betalen maar dit via de Playtomic app.

Alle leden van Antwerp Padelclub zullen op de 2 locaties kunnen spelen en krijgen dus toegang tot 15 velden, 9 velden op Antwerp Padelclub te Berchem en 6 velden op Antwerp Padelclub site @Beerschot.

Prijzen lidgeld van 1/1/2021 tot 31/12/2021 :

Volwassenen:

€ 300

Volwassenen interclub:

€ VOLZET

(*) Student is verplicht zijn studentenpas bij te voegen bij het inschrijvingsformulier of door te sturen naar info@antwerpapdelclub.be


Prijzen lidgeld halfjaar (1/1 tot 30/6), (of 1/7 tot 31/12) :

Volwassen (geen interlclub):

€ 200

Niet-leden zijn ook nog steeds welkom aan uur tarieven.

€ / uur

ma

di

wo

do

vr

za

zo

  8u-17u00

20

20

20

20

20

28

28

17u-23u30

28

28

28

28

28

28

28

Antwerp Padelclub site Beerschot zal vanaf 1 januari werken met een nieuw reservatiesysteem genaamd Playtomic.

Nieuwe reservatie regels:

- 1 reservatie* in de toekomst in piek, in dal speel je onbeperkt.

Dal  = van 08-17u00 tijdens de weekdagen.

Piek = van 17-23u30 tijdens de weekdagen en in het weekend;

- Leden kunnen 6 dagen op voorhand reserveren, niet-leden enkel 5 dagen op voorhand;

- In Playtomic zal je altijd VERPLICHT zijn de 4 spelers aan te duiden

Doordat je pas 5min voor uw partij de 4 namen moet doorgeven, zal je meerdere speelmogelijkheden hebben.

Voordeel als lid :

 • Onbeperkt spelen
 • Gratis deelname aan wekelijkse evenementen zoals up & down
 • Voorsprong voor het boeken van terreinen ten opzichte van niet leden
 
Met sportieve groeten,
Sonny & Tom
 
 

Wil je in de komende dagen nog eens rustig alle matchen herbekijken

28/11/2020 :  LEUVEN-BEERSCHOT

29/11/2020 : BEERSCHOT-OREE

03/12/2020 : HERAKLES-BEERSCHOT

06/12/2020 : GANTOISE - BEERSCHOT

13/12/2020 : BRAXGATA - BEERSCHOT

 

THE BAR BEE terrassen under construction :

 

Ondanks alle restricties en protocols blijft Bee verder gaan en gaan we van start met ons renovatieprogramma !

Na een slijtage van ettelijke jaren zijn onze terrassen versleten en onveilig geworden. En kunnen we met veel blijdschap de vervanging van de terrastegels aankondigen..

De sluiting van ons horecagedeelte, BAR BEE, wegens Covid is op zich een zware tegenslag maar we zien dit als een opportuniteit om een groot werk (+300m² terras) aan te pakken.

De werken zullen ongeveer 3 weken in beslag nemen en zullen uitgevoerd worden door onze jarenlange partner Saniced. Nadien gaan we dan ook verder met vernieuwing van een aantal terrasmeubels.

Deze totaalrenovatie/upgrade is mogelijk gemaakt door Bar Bee en de vernieuwde samenwerking met onze drankleveranciers. Waarbij specifieke dank aan Duvel Moortgat, Cristal, De Volkswelvaart, Pepsi, Unilever en Nestle.

In de komende weken houden we jullie op de hoogte van de werkzaamheden en zullen regelmatig foto's publiceren zodat jullie van thuis uit kunnen volgen en jullie reeds kunnen verheugen op de heropening van onze BAR BEE.

 
 
 

U kan de 2 wedstrijden van onze Heren 1 dit weekend live kijken via onderstaande links:

28/11/2020 om 15u30 Leuven - Beerschot: LEUVEN-BEERSCHOT

29/11/2020 om 15u30 Beerschot - Oree: BEERSCHOT-OREE powered by HockeyLiga.Live

Het Belgische hockey verder laten groeien en samen met de clubs constant evalueren hoe het kampioenschap nog verbeterd kan worden: dat is zeer bondig dé missie van de Top Hockey League. Net omdat er in ons land een bijzondere dynamiek heerst tussen de clubs en de federatie zijn we in staat om van ons kampioenschap het beste ter wereld te maken. Eén belangrijke stap is al gezet: zowel bij de mannen als de vrouwen presenteert ons kampioenschap topspelers. Nu is het aan de Top Hockey League om een perfect kader te creëren waarin de teams verder kunnen evolueren. De THL moet op het niveau van de spelers komen. En dat is topniveau.

Een goede visibiliteit is daarbij erg belangrijk. Om onze Eredivisie nog beter te leren kennen ontwikkelden we daarom een website en een Instagram-account. Onder meer de laatste nieuwtjes, de voorstelling van alle Eredivisie-clubs en portretten van onze topspelers- en topspeelsters zijn via die kanalen terug te vinden.

Op onze communicatiekanalen valt er ondertussen reeds heel wat te ontdekken. Het nieuws wordt regelmatig aangevuld, zeker nu er vanaf 22 november in de Eredivisie – onder een strikt veiligheidsprotocol – weer kan gehockeyd worden.

Niet aarzelen dus en JOIN US via www.tophockeyleague.be en de Instagram account Top_Hockey_League.

Beste tennissers en padellers,

Yessssss    Goed nieuws, dubbelspel is toegelaten !!

Outdoor dubbelspel is terug toegestaan op voorwaarde dat de afstand van 1,5m steeds gerespecteerd wordt.

Gelieve ook het aantal speelpartners te beperken.

 

Met sportieve groeten. 

Beste leden,
Ten gevolge van de laatste sanitaire maatregelen is onze partner Hockey Player genoodzaakt hun winkels te sluiten voor minstens 4 weken.

Voor diegenen die nog hun favoriete sport kunnen beoefenen of in het vooruitzicht van de hervatting ervan of als je een geschenk nodig hebt, blijven ze bereikbaar en kunnen er bestellingen geplaatst worden via info@hockeyplayer.be ( Collect&Go op afspraak)

Of

Bestellingen kunnen ook geplaatst worden online op hun nieuwe site
www.hockeyplayer.shop ( 24u/24u)

Met dank voor Hockey Player

In aansluiting op het Overlegcomité van vrijdag 31 oktober hebben de Bestuursorganen van de KBHB, de VHL en de LFH de volgende beslissingen genomen:

OPSCHORTING VAN DE KAMPIOENSCHAPPEN:

 • Alle wedstrijden, met uitzondering van de Eredivisie, zijn opgeschort tot 31 december 2020. Ook de wedstrijden voor jeugd onder de 12 jaar worden opgeschort, zoals eerder gecommuniceerd op 28/10 ;
 • Anderzijds mogen trainingen voor jeugd onder de 12 jaar en stages voor hen + kinderen geboren in 2008 worden georganiseerd;

HERSTART :

 • De Bond hoopt dat de jeugdkampioenschappen, Masters, Junior Masters, Dames en Mineurs kunnen herstarten in het weekend van 9 en 10 januari 2021;
 • De Belgian League (met uitzondering van de Eredivisie Dames en Heren) en de Open League zouden in het weekend van 16 en 17 januari 2021 worden hervat;
 • Opgelet! Deze herstart-scenario's zijn afhankelijk van een versoepeling van de huidige maatregelen, waardoor ook de herstart van de trainingen voor iedereen vanaf 1 januari 2021 toegelaten zou zijn.

Het doel is om uiterlijk begin februari de laatste drie of vier wedstrijden van de eerste ronde in de jeugdcategorieën te hebben gespeeld, zodat de tweede ronde zo snel mogelijk kan worden geherprogrammeerd. Zoals oorspronkelijk gepland, zou de tweede ronde na de krokusvakantie moeten aanvangen.

HERSTART EREDIVISIE:

Voor de Eredivisie is de situatie anders. Door de internationale kalender, of het nu gaat om wedstrijden in de Pro League, maar ook om grote tornooien zoals het EK of de Olympische Spelen, is er veel minder flexibiliteit mogelijk. Daarom wil het KBHB Bestuursorgaan het Eredivisie-kampioenschap zo snel mogelijk voortzetten. Daarnaast is het ook belangrijk om het kampioenschap op tijd te herstarten om te weten welke teams een Europees ticket voor de EHL zullen behalen.

 • Daarom overweegt de Bond om de Eredivisie-wedstrijden zo snel mogelijk te hervatten, idealiter vanaf 22 november 2020;
 • De herstart zal echter onder zeer strikte hygiënische voorwaarden moeten plaatsvinden.

Er wordt momenteel een protocol opgesteld dat nog door de overheden moet worden goedgekeurd. We hopen voor dit weekend een akkoord te hebben, zodat de teams de trainingen zo snel mogelijk kunnen hervatten;

Het spreekt voor zich dat de bovenvermelde pistes een scenario zijn voor een herstart in het geval dat de gezondheidssituatie dit toelaat, iets waar we allemaal op hopen.

Zorg in de tussentijd voor jezelf, je naasten en stay safe!

Zoals jullie al hebben vernomen via de verschillende media, Moritz Fürste heeft getekend om dit seizoen te spelen bij ons.
Zijn palmares is grandioos.  Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt.  En nu komt hij met al zijn ervaring bij ons. 

Hij komt deze week aan en zal de groep vervoegen bij de trainingen om zondag speelklaar te zijn.  Wij heten hem alvast welkom op onze mooie club.  

#WELCOMEMO #MOFURSTE

 BAR BEE - NEWS :

Het hockey seizoen komt stilletjes op gang, de drukke stages zijn voorbij.

Bar Bee is nu dagelijks open vanaf 11h zaterdag en zondag vroeger naargelang de wedstrijden. Onze keuken is alle dagen van 12h tot 21h.

We steken ook al enkele acties in elkaar, je vindt regelmatig info op de fb pagina...

We doen alvast ;

Donderdag : Steak, sla mix, frietjes en sausje €15

Vrijdag : BEE-pero vanaf 16h,uw afterwork drink op de club, steeds met

promodrankjes en gerechtjes.

Weekend (wedstrijddagen) : verse croissants ,chocoladebroodjes, broodjes ,yoghurt, granola ....van s morgens vroeg.

In samenwerking met de pittige dames van Lioness (de geweldige fitness op onze club) komen er snel ook gezonde take away gerechtjes ,snel meer info.

Iedereen is welkom op deze schitterende club voor een drankje , een hapje.

Contacteer ons gerust voor vragen of info.

Onze locatie heeft veel mogelijkheden, ook voor vergaderingen en meetings.

Kan allemaal plaatsvinden met de nodige maatregelen.

Tot snel

BEERSCHOT THC

CORONAMAATREGELEN

SAMEN VOOR EEN VEILIGE CLUB, VEILIG SPORTEN en genieten

 

CLUB :

 • Mondmaskers zijn verplicht voor +12 jaar op de hele club ook wanneer je 1,5m afstand kan bewaren.
 • Tribune : mondmasker verplicht voor +12 jaar en een afstand bewaren van 1,5m

Uitzonderingen  :

Kinderen jonger dan 12 jaar

Binnen in de club en terras (horeca) als je aan een tafel zit.

Tijdens het sporten (hockey-, tennis-, padelveld)

 • Registratie bij aankomst : telkens wanneer je aankomt, moet je je aanwezigheid registreren via de QR Code, die gelinkt is naar het inschrijvingsformulier in Twizzit. Voor alle personen +12 jaar.

(locatie : tussen de parking en veld 1, hoek veld1 met smal pad, 2 x vitrinekasten links en rechts van het secretariaat)

 • Alle kleedkamers en douches moeten gesloten blijven. Er kan dus niet gedoucht worden op de club.

 

HORECA :

Volg het circulatieplan : (aangeduid met pijlen en bordjes)

Ingang : via de hoofdinkom (trap)

Uitgang : via de deur naar het terras (kant padel)

Een mondmasker is verplicht als je recht staat. Handgel is beschikbaar bij de in-en uitgang.

Verplicht plaats te nemen aan een tafel met max 4 personen. Of meer personen indien van eenzelfde huishouden en behorend tot de vaste sociale bubbel van dit gezin.

De menukaart kan geraadpleegd worden via de QR code op de tafel.

Bestellen kan aan de bar mits het dragen van een mondmasker en het respecteren van 1,5 m afstand.

Gelieve het meubilair en parasols niet te verplaatsen.

Nu te koop via het secretariaat of aan BAR BEE het Beerschot herbruikbaar mondmasker ontwikkeld door SecureBreathe.

Een 100% Belgisch herbruikbaar mondmasker, uitermate praktisch want het is overal ontsmet- en afwasbaar.

In elke verpakking zit een volledige gebruikshandleiding en instructiepatroon.

 

Verkrijgbaar in de volgende maten :

Kids         : 4 tot 12 jaar

Medium     : rolkraag 36 tot 40

Large        : rolkraag 41 tot 45

Prijs : 5 Euro

Deze filters kunnen keukenpapier of Belgische overheidsfilters zijn, dit kan men naar wens vervangen. Dit masker kan heel de dag gedragen worden en s'avonds gekuist worden met warm water en zeep. Het is efficiënter dan papieren chirurgische maskers.”

Formyfit - Photos | Facebook

Beste Spelers en speelsters,
 
Als club willen wij erop toezien dat de fysieke condities van onze jeugd ploegen zo goed mogelijk is.  Om dit doel te bereiken zorgen we natuurlijk dat dit aspect van het spel ruim aan bod komt tijdens de trainingssessies.  Maar dit is niet voldoende.  De basis conditie van een hockeyspeler is zeer belangrijk om te evolueren in de sport.  
 
Om ervoor te zorgen dat jullie allemaal vanaf deze week en dit tot aan het begin van het seizoen in September kunnen werken aan die conditie, heeft de club op advies van het sportief beleid, geïnvesteerd in een nieuw programma.  Het noemt FormyFit (www.formyfit.com). Dit is eigenlijk een digitaal personal trainer die een fysiek programma op maat gaat schrijven voor ieders van jullie.  
 
Om van dit fysieke programma te mogen genieten dient u enkele stappen te volgen die u per mail gaan opgestuurd worden.  FormyFit is een app die u op uw smartphone gaat installeren zodat u dit bij elke workout de app bij de hand heeft.  
 
Veel plezier deze zomer en vergeet niet aan je conditie te werken,

John, Harrison en Alex

Officiële lancering Beerschot Cycling Club 

28/06/2020

Beste vrienden,

De Beerschot Cycling Club (BCC) bestaat ondertussen al 3 weken. In 3 evenementen wist het in totaal maar liefst 150 deelnemers samen te brengen die interesse toonden in dit type activiteiten. Het concept van de BCC blijft om logistieke ondersteuning te bieden voor het fietsen in groep, ieder op zijn niveau en binnen een adequate en prettige infrastructuur.

En met succes gezien het BCC-comité enkel positieve feedback kreeg!

Na 3 open rides is het dus hoog tijd om de officiële opening van de Beerschot Cycling Club te lanceren.   Nu zondag zal het BCC dan ook officieel van start gaan met uiteraard een aantal leuke ritten maar ook tal van verassingen, stands van onze sponsors en mogelijkheid tot samen te genieten van een BBQ na de rit (partners en kinderen ook welkom!!)

Voor diegene die nog niet hebben kunnen meerijden en/of nog niet ingeschreven zijn hierbij een aantal redenen waarom dit absoluut te doen:

 • Momenteel worden er ritten voorzien voor elke zondag, vanaf 1/9 zullen er ook ritten voorzien worden voor woensdagavond
 • BCC is een officiële club geregistreerd bij de VWB (Vlaamse WielerBond). Het heeft een eigen website: http://beerschot.org/index.php#PG_19537_169681 en je kunt het ook vinden op Strava: https://www.strava.com/clubs/BeerschotCyclingClub
 • Er zullen tal van activiteiten voorzien worden zowel sportief (speciale ritten, tours,…) als educatief (opleidingen, ondersteuning,…)
 • BCC heeft een fietswinkel als partner: Velodi  in Kontich (wiens manager lid is van de club, David Ibens) en biedt tal van voordelen aan: gratis nazicht van uw fiets, korting bij aankoop van nieuwe fiets, gratis binnenband bij onderhoud.
 • BCC-outfit (leverancier Pirazzo) aan aantrekkelijke prijzen. Bekijk de design hier: https://sketchfab.com/3d-models/03315-05358-white-bd40b7d76d7842f5a398f185c9d67b00

 

Dagplanning en inschrijving zondag 28/6.

Op vraag van meerdere onder jullie bieden we deze keer een aantal ritten aan gewijzigde afstanden (50-60km, +/- 70km en +/- 110km) .

Gezien officiële lanceringen zullen er heel wat verassingen zijn en mogelijkheid tot BBQ met partner en kinderen. Prijs voor BBQ is 20€ per volwassen en 10€ per kind.

Inschrijven voor rit en voor BBQ verplicht via volgende link:

https://zfrmz.eu/ajU3k4iHd3LxY1AGvAw7

Betaling voor BBQ kan de dag zelf aan inschrijvingsbalie (cashless aub). Hier zullen jullie ook de mogelijkheid hebben om u in te schrijven als officieel lid van BCC.

De rit van 28/6 zal de laatste georganiseerde open tour zijn die voor iedereen toegankelijk is. Vanaf de eerste zondag van juli zijn de ritten alleen voorbehouden aan clubleden.

Na de rit zullen we de agenda van het BCC voor komende weken/maanden voorstellen. 
Er zal ook een mobiel paskamer aanwezig zijn voor bestelling en passen van het BCC-tenue.

8u15: Afspraak op parking Beerschot groep 110km
8u30: Start groep 110km

9u : Afspraak op parking Beerschot van alle andere groepen
9u15: Start groepen

11u45- 12u15 : Aankomst verschillende groepen

12u-13u15 : Aftertour
12u40 : Voorstelling door het comité van het concept BCC (agenda, tenue, activiteiten,..), de sponsors en partner Velodi.
13u15: BBQ voorbereid door Bar Bee

Belangrijk : gezien Covid-19 restricties zullen de douches niet toegankelijke zijn !  

We hopen jullie zeer talrijk te mogen ontvangen zondag!!!

BCC-Comité

Welkom op de gloednieuwe Beerschot Cycling Club.  Zoals jullie zijn wij ook gepassioneerd van het fietsen.

Onlangs zijn we beginnen rijden, hebben we een nieuwe fiets en uitrustingen gekocht.  We zijn solo of met enkele vrienden beginnen rijden.  Momenteel kunnen alleen maar vaststellen dat het fietsen in de lift is, zowel recreatief als sportief.  De Covid-19 crisis heeft dit nog meer in de verf gezet.

Het plezier van het rijden is veelzijdig.  Je kan er een uitdaging in zoeken, een fysieke inspanning, uw uithoudingsvermogen verbeteren, nieuwe regio’s ontdekken maar ook uw sociaal netwerk verbreden.

Gezien het steeds groeiende aantal fietsers in ons entourage en het missen van een goede omkadering om al de onze noden te vervullen, hebben we beslist om een club op te richten, namelijk de Beerschot Cycling Club.  Onze uitvalsbasis is de Royal Beerschot Tennis Hockey Club.

Dankzij deze samenwerking kunnen we gebruik maken van de infrastructuur van Beerschot en ons project verder ontwikkelen. 

Graag verwelkomen we u op het eerste event - De Welcome Ride op zondag 7 Juni 2020.  Om deel te nemen, gelieve onderstaande link te klikken en u kan zich inschrijven.  Maakt niet uit of u een ervaren fietser bent of net wil beginnen, alle niveaus komen aan bod.

Beerschot Cycling Club - Welcome Ride - Inschrijving

Tot binnenkort in het peloton,

Het Bestuur van Beerschot Cycling Club

Beerschot is aanwezig op STRAVA.  

U kan uw geliefde club volgen en uw fysieke inspanningen delen met andere.  Wekelijks is er een ranking die de app automatisch maakt op basis van de inspanningen die de leden hebben gedaan.  

Vergelijk uzelf met andere en tracht uw positie te verbeteren.  

Klik hier en tot binnenkort op STRAVA ;)

 

Beste leden,

Zoals de meesten onder jullie weten, hebben we eind augustus 2019 het Bee Circus JeugdTornooi georganiseerd voor de U7-U12.

Dankzij de opbrengst van dit tornooi en de vrijgevigheid van onze sponsors, hebben wij 6 nieuwe goals kunnen aankopen voor de jeugdwedstrijden.

Nieuwe goals zijn duur, dit is dus geen kleine investering.

Mogen wij bij deze vragen aan alle coaches, managers en spelers om hier respectvol mee om te gaan.

Na een groot succes in 2019, gaan wij dit jaar natuurlijk de tweede editie van het Circus tornooi lanceren op 29 en 30 augustus.

Maar dit gaat niet zonder jullie hulp !!!

Hebben jullie zin om ons te helpen door ons te sponseren ? (Een sponsoring bedraagt slechts 150 euro)

Hebben jullie goodies die wij zouden kunnen gebruiken om aan de deelnemende kinderen te geven ? Ik denk aan kleine spelletjes, leuke attributen, snoepjes, blikjes drank, fruit, snacks …

Alle ideeën zijn welkom. Vorig jaar werden deze goodie bags en de mooie OSAKA, CROPS, BANDAI, TWICE as NICE, NIVEA en KIPLING prijzen een groot succes. Dit jaar zouden we het minstens even goed willen maken

Beste Leden,

Gezien de recente evoluties mbt het Covid-19 virus en gezien de getroffen maatregelen die zijn genomen door onze regering, zijn we genoodzaakt alle activiteiten op de club op te schorten tot nader order.

 

Het is momenteel verboden om gebruik te maken van de installaties van Beerschot.   Alle sportvelden blijven gesloten tot nader order.  Wij vragen u, in het belang van de volksgezondheid, deze beslissing te respecteren.  

 

Wij rekenen op uw gezond verstand en hopen u binnen enkele weken terug te kunnen verwelkomen op de club.

 

Met sportieve groeten,

Het bestuur

 

 

 

 

 

De KBHB heeft een programma gestart genaamd Start2Umpire.  De bedoeling is om startende scheidsrechters te ondersteunen en te helpen voor de eerste keren dat ze op het veld stappen.  Op onderstaande link kan u een beknopt overzicht terugvinden van de belangerijkste fouten die kunnen voorkomen en waarvoor u als scheidsrechter dient op te treden.  Opgelet, het reglement omvat veel meer dan dit maar het is een ideale manier om de basistechnieken van het scheidsrechterschap onder de knie te krijgen.

link: https://hockey.be/nl/competitie/outdoor-hockey/starttoumpire/?mc_cid=f6cbd6a25f&mc_eid=0e612c4a58 

Er zijn verschillende video's die zeer duidelijk en overzichtelijk zijn.  Als u verder nog vragen zou hebben, kan u steeds uw vragen stellen aan Martino Francinetti of aan andere meer ervaren scheidsrechters binnen de club.

Dear Beerschot Family, 

We, the Beeboys, would like to give you our highest gratitude and appreciation for your presence and your support beginning of October during the EHL and during last season while competing to obtain this EHL ticket.  You have no idea what it meant for us to have you there, sending us all those positive messages.  Some of you made the time in your busy schedules to live this journey in Barcelona with us.  We know that those who couldn’t come where following us step by step through all the different media or at Beerschot.

Having the EHL tribunes in Barcelona coloured in purple has been a dream come true.  You gave us wings.  Unfortunately, the result is not what we hoped for, but thanks to your support, we were capable to do more than we thought was possible.  We showed that Beerschot deserved to be on that European stage.  Those germans didn’t expect to have so much difficulties to beat us.  

We really hope that you will continue to follow and support us during this championship.  “L’appétit vient en mangeant” and we are hungry for more.  We’re going to need you if we want to continue to perform the way we did.  We can only hope to see you on the side of the pitch, screaming, shouting us to victories.  We promise to keep giving you everything we have and to make you and our club we all love, proud. 

Thanks for the great time…and the great memories.

See you soon, we love you,

 Your BeeBoys

 

De club wil de nadruk leggen op het dragen van een gebitsbeschermer.  Dit is verplicht door de hockey federatie voor de wedstrijden en de club verplicht dit tevens voor de trainingen.  

Idem voor de beenbeschermers.  De trainers krijgen de opdracht om alle kinderen te controleren op het dragen van bescherming.  Indien iemand de nodige bescherming niet aan heeft zal hij niet mogen deelnemen.

We doen dit niet om de kinderen te pesten maar voor hun veiligheid.  Een accident is zo snel gebeurt.  Indien u een gebitsbeschermer wenst aan te schaffen, kan dit zowel bij Hockey player als op de club in het secretariaat.

Motivational training & High Prospects

Zoals vorig jaar gaat de club een extra training organiseren voor de bovenbouw (U14 tot U19) op maandag avond. U kan zich hier inschrijven

Deze trainingen zijn niet verplicht maar we verwachten dat diegene die zich inschrijven ook elke keer komen.  

Voor de onderbouw (U9 tot U12) zullen tevens binnenkort de High Prospect trainingen terug beginnen.  Hiervoor gaan de sportief verantwoordelijke Harrison Peeters en John Goldberg een selectie doen in elke ploeg van de spelers/speelsters die worden opgeroepen.  Deze zullen plaatsvinden op donderdagen en de kinderen zullen getraind worden door spelers en speelsters van onze tophockey ploegen.

Deelnemen aan een toffe padel competitie, wil je graag andere padelspelers ontmoeten, ...

Neem dan nu deel aan onze PADEL LA LIGA competitie.

Iedereen kan deelnemen ...

36 teams (6 poules van 6 TEAMS)

SPEELPERIODE:

1. Van 04/11/19 TEM 16/12/19
2. Van 17/12/19 TEM 28/01/20

3. Van 29/01/20 TEM 11/03/20

De competitie verloopt in 3 fases van 6 weken. Na elke speelperiode stijgen de eerste twee TEAMS in elke poule naar een hogere poule, de laatste twee in de poule zakken naar een lagere poule. Bij winst verdien je 3 punten, bij verlies 1 punt en als je niet speelt 0 punten.

Voor aanvang van La Liga competitie maakt Beerschot de indeling van de poules gebaseerd op ingeschatte padelsterkte.

SPELMOMENTEN :

Elke poule kent 5 wedstrijden in elke SPELPERIODE. De ploegen spreken hun wedstrijden onderling af. De uitslagen worden doorgegeven via mail op Padel@beerschot.org  De uitslagen zullen wekelijks geupdate verschijnen op de website.

INSCHRIJVEN:

Via Twizzit, U betaalt de terreinkost voor uw wedstrijd te spelen + een 1 malige inschrijvingsfee van 10 Euro per persoon te storten op BE02 2200 7302 2040.

Inschrijven voor 31/10 !!

KLIK HIER voor uw PADEL LA LIGA inschrijving.

 

NOG GEEN TWIZZIT LOGIN :

KLIK HIER om een account aan te maken.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste vrienden,

Vanaf komend seizoen gaan we in zee met de nieuwe kleding partner Osaka.  Dit kadert in de rebranding van onze lieftallige club die werd ingezet op 4 mei.  Wij hebben toen de tenues voor de eerste keer getoond tijdens de fashion show. 
 
Vanaf komend seizoen zullen alle ploegen, van jong tot oud met alle sponsors op hun tenues spelen.  Wij danken alvast onze trouwe partners:
 
- Mobile Vikings
- La Cambre Tailoring
- Beko
- Land Rover
- Marceau Uitvaartzorg
- Tecnospace
 
De nieuwe outfits zijn vanaf heden beschikbaar bij Hockey Player (Floralïenlaan, 292 te 2600 Berchem). 
 
U zal daar de kans hebben om indien vereist de naam en nummer van de speler/speelster erop te laten drukken.  Let op, dit moet bij Hockey Player gebeuren daar er een specifieke typografie van Osaka dient gebruikt te worden.
 
Naast deze verplichte uitrustingen zal u tevens de mogelijkheid hebben om Beerschot-Osaka Clubwear te kopen zoals training shirts, jassen, etc….  Dit is uiteraard volledig vrijblijvend. 
 
Voor de officiële wedstrijduitrustingen zouden we u willen vragen om zo snel mogelijk de overstap te doen naar de nieuwe tenues.  Ten eerste als blijk van respect voor onze partners, en ten tweede om ervoor te zorgen dat de Beerschot ploegen allemaal in dezelfde tenues op het veld komt. De ploegen die in de nationale reeksen spelen worden trouwens verplicht om allen in dezelfde uitrustingen te spelen.  We begrijpen dat dit in het begin van het seizoen een bepaalde investering vraagt en daarom zal er een sperperiode ingelast worden om de overgang te maken naar de nieuwe tenues.  
 
Wij wensen u alvast een sportief seizoen toe,
 
Het club bestuur.
 
         

Beerschot Padel Club is is er voor iedereen.

Geen lidmaatschap nodig.

Maak een login en reserveer je terrein via www.beerschot.org

  

Op het einde van ons fantastisch seizoen, met ticket voor de Euro Hockey League, hebben we spijtig genoeg afscheid moeten nemen van 2 sterkhouders. Tom Carson en Andy Bull keerden terug naar het Verenigd Koninkrijk en verkozen een professionele carrière boven een verlengd verblijf bij Beerschot om er te hockeyen. 

Onze technische staf bleef niet bij de pakken zitten en slaagden erin om zowel ervaring als jeugdig enthousiasme naar onze club te halen. 

De volgende heren zullen deel uitmaken van onze Heren 1 aankomend seizoen: 

- James Carson (Welsh international met 61 caps en broer van Tom)

- Sam O’Connor (Iers international met 14 caps en vorig jaar benoemd tot beste speler van de Ierse competitie)

- Max Capelle (ex-aanvaller van Waterloo Ducks)

- Hugo Du Monceau (komt van Louvain-la-Neuve en is U18 international)

- Max Gus (komt van Louvain-la-Neuve en is U18 international)

Wees welkom bij Beerschot en we zijn verheugd om jullie volgend seizoen onze kleuren te zien dragen!

Wat een seizoen jongens...we zijn gestrand op een ongelooflijk 2e plaats. Vice-kampioen van België. De tweede beste ploeg van het land...en de beste van 't Stad! En volgend seizoen zowaar Europees gaan spelen!

Niemand had dit aan het begin van dit seizoen durven dromen of hopen. Maar we deden het. Op onze eigenste manier, met veel eigen jeugd, met de wilskracht van beren en onder het wakend oog van onze John!

Het was een vat vol emoties deze laatste weken. Jullie hebben ons doen schrikken, doen zingen, doen juichen, doen springen, doen verenigen...maar nooit doen twijfelen! We stonden allen als één grote familie achter jullie. 

Proficiat aan elk van jullie, zowel spelers als staff. You made us proud!

Bedankt mannen en tot volgend seizoen voor nog van dat!

Jullie Purple White Army

Vanaf vandaag kan u op het secretariaat onze nieuwe Osaka-Beerschot wristbands kopen aan de prijs van 2€ per stuk. 

Er is een beperkte oplage van dit hebbedingetje...

Spoed u als de bliksem om er één te kopen. En doe uw kinderen en uzelf plezier en draag de clubkleuren.

Wil je graag de club een vrijwillig handje toesteken? Gezellig samen iets in elkaar steken, voor en door de leden. Gelieve uw naam en gekozen sector op te geven via info@beerschot.org zodat we jullie op tijd kunnen bereiken bij het organiseren van de verschillende activiteiten. Voelt U zich geroepen om ons te helpen, hebt u zelf een idee/voorstel stuur dan snel een mailtje!!!

 

FEESTCOMITE: Opening seizoen, Halloween, Sinterklaas, carnaval, een kwis voor kids en volwassenen, …

COMMUNICATIE

INFRASTRUCTUUR: Kom alleen, koppel,  of in team ons helpen voor een paar uurtjes, halve dag of volledige dag.

 • Snoeien dikke takken van de populieren, hoge grassen, struiken tribune,…
 • Opruimen groenafval
 • Herstellen goals, .....
 • Gras maaien tussen april en oktober.

ZWEMBAD: U hebt een diploma EHBO, Nijverheidsmedewerker en U volgt een jaarlijkse opfrissing van 4 uur. Dan kan U ook ons helpen met het zwembad open te houden.

Bij deze willen we u al de begindatum meedelen voor de verschillende competities voor het seizoen 2019-2020:

 • Jeugd (U7 en U8 inbegrepen!): Zat 07/09
 • Dames, Heren, Masters, Junior Masters,…: Zon 08/09
 • Gents: Maa 09/09
 • Eredivisie Belgian League: Zon 15/09
 • Ladies en Junior Ladies: Maa 16/09

    
Veel online te kopen??? Als je nu je online aankopen via de website van Trooper doet, dan steun je hierbij BEE.
Dus bezoek vanaf NU, via Trooper, je favoriete webwinkel!
We hebben een unieke Trooper pagina: www.trooper.be/rbthc aangemaakt. Via deze pagina kunnen jullie, familie en/of vrienden simpelweg al jullie online aankopen doen. Bekijk deze nu en sta versteld hoeveel shops je kan bereiken.
Hoe werkt het? Ga via de speciale Trooper pagina van onze club www.trooper.be/rbthc naar je online shop. Zo weten de online shops dat je je club wil steunen.
Simpel en snel, je hoeft zelfs geen account of login te hebben. En vooral het kost je geen euro extra, maar je steunt wel BEE. "Spread the news and shop a lot" is de boodschap.

PARTNERS
EVENTS @ BEE

© 2019, website powered by Twizzit.com